رونمایی از گام دوم مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی انرژی پاسارگاد
وزارت نفت
بزرگنمايي:
پیام خوزستان - گام دوم مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) شرکت گسترش انرژی پاسارگاد با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار شانا، آیین رونمایی اولیه از گام دوم مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی (WRFM) پاسارگاد امروز (پنجشنبه، 18 اردیبهشت) در نخستین روز از نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با حضور حسین افشین و علیرضا صادقآبادی، مدیرعامل گروه گسترش انرژی پاسارگاد، در غرفه این شرکت برگزار شد.
گام نخست مرکز مدیریت همزمان چاه، مخزن و تأسیسات روسطحی پاسارگاد با هدف پایش برخط و تصمیمسازی دقیق در صنعت نفت بهعنوان مرکزی مبتنیبر هوش تجاری، روز چهارم دیماه 1403 طی آیینی با حضور معاون علمی فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری افتتاح شد و افشین در آنجا بر ضرورت حرکت از هوش تجاری بهسوی بهرهگیری از هوش مصنوعی تأکید کرد.
در پی این رویکرد، گروه گسترش انرژی پاسارگاد بهعنوان یکی از شرکتهای پیشرو در صنایع بالادست نفت و گاز، برنامهریزی برای توسعه هوشمندسازی این مرکز را با هدف ایجاد تحول در صنعت نفت کشور و همگامسازی آن با شرکتهای پیشرو جهانی در دستور کار قرار داد و اقدامهایی فشرده برای توسعه سامانههای هوش مصنوعی در سه حوزه کلیدی «پیشبینی تولید»، «برآورد نرخ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست (UAIA)» انجام داد. اکنون از این سه محصول کلیدی در محل نمایشگاه بینالمللی نفت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری رونمایی شد.
در گام نخست، امکان پایش برخط عملیات روزانه در میدان (تولید، حفاری و...) و نظارت و راهبری برخط، ارائه تحلیلهای آماری و مهندسی و درنهایت، به حداقل رساندن زمان تصمیمگیری موفق برای عملیات و بهرهبرداری از میدان فراهم شده بود. در گام دوم، دیجیتالسازی میدان و هوشمندسازی سامانههای مدیریت تولید، مدیریت حفاری و هدایت چاه تکمیل خواهد شد. در همین زمینه و در بخش اولیه گام دوم، زیرساختهای فناورانه، نصب و راهاندازی ابزارها و تجهیزات تکمیلی در بخشهای تولید و حفاری و سامانههای هوشمند مبتنیبر هوش مصنوعی در سه حوزه کلیدی «پیشبینی هوشمند نرخ تولید چاه»، «پیشبینی هوشمند نرخ نفوذ حفاری» و «دستیار هوشمند بالادست» توسعه یافت.
شایان یادآوری است بخش دوم گام دوم توسعه این مرکز برای تکمیل دیگر ماژولهای موردنیاز در تولید، حفاری، هدایت چاه، بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچاسئی) و... در حال توسعه است و تا پایان امسال با همکاری دانشگاه صنعتی شریف و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه شریف آماده بهرهبرداری خواهد شد.
لینک کوتاه:
https://www.payamekhuzestan.ir/Fa/News/1095965/